startpagina

 

"SPOORZOEKERS"

De groep "Spoorzoekers" bestaat uit gehuwde en ongehuwde leken van alle leeftijden, met de meest verscheiden achtergrond, opleiding en beroep. Samen met salvatorianen en salvatorianessen komen zij regelmatig samen, op een woensdagavond of op een zaterdagnamiddag. Een bepaald thema wordt ingeleid, er is uitwisseling, gebed en gewoon samenzijn. Een activiteit voor mensen die samen sporen zoeken, sporen die leiden naar leven ten volle.

 

"MOZAÏEK"

De groep "Mozaïek" organiseert elk jaar:

een weekend, van zaterdag tot zondag, waar wij samen een bepaald thema uitdiepen, waar wij samen in gebed, bezinning en ontspanning de ervaring opdoen van "hoe goed het is als zusters en broeders samen te zijn".
een ééndaagse busreis, samen op weg, leven delen, kennismaken met een stukje
geschiedenis, kennis maken met mensen die iets meer verlangen dan de oppervlakkige
genietingen van het leven.
een salvatoriaanse familiedag waar alle leden van de Salvatoriaanse Familie, vrienden, kennissen en medewerkers op uitgenodigd worden en waar verschillende activiteiten zorgen voor sfeer en animatie.

U kan ons bereiken door hier te klikken.

 

"MAC"

Solidariteit met de kerk in Afrika en Zuid-Amerika: een groep leken, salvatorianen en salvatorianessen zetten zich in voor onze missionarissen, vooral voor hen die werken in Congo, de Comoren, Tanzania, Venezuela en Suriname.
De groep "MAC" (Missie Animatie Comité) zorgt voor:
- een maandelijkse bijeenkomst met gesprek, bezinning en ontspanning
- de organisatie van activiteiten voor familieleden en vrienden van missionarissen, een tombola, een verkoopsactie enz.
- steun en hulp aan missionarissen daar waar zij werken en ook als zij op verlof komen
- de verspreiding van de missie gedachte: christen zijn inhoudt ook in dat men solidair is met de jonge kerken en dat zich daar actief voor inzet
- meewerking mee met Stelimo.

 

"GEBEDSKETEN"

In deze tijd van hard succes,
van lachen om de leegste lol
van ongenadig oordelen
van hart zo leeg en glazen vol
van oorlog om de kleinste gril
van vriend of vijand en bewijzen,
zoek ik de teder zachte mens
die mij de weg naar God kan wijzen.

Zoals de vorige jaren starten wij op roepingenzondag telkens met een "gebedsketen" voor roepingen. Een 90-tal mensen engageert heeft zich geëngageerd om gedurende één jaar een keten van gebed te vormen. De mensen die schakels zijn van die keten bidden voor roepingen in al zijn vormen, voor mensen die Jezus van nabij willen volgen.
Concreet betekent dit dat al deze mensen elf dagen toegewezen krijgen, waarop zij speciaal voor roepingen bidden. Door de grote groep ben je nooit alleen, er is altijd iemand die samen met jou bidt op die dag.
De keten loopt van roepingenzondag (derde zondag na Pasen) tot roepingenzondag volgend jaar, maar aansluiten kan op eender welk moment. Interesse? Klik hier en wij nemen contact op met jou.

Glasraam Salvatorklooster, Hasselt